Strip
Nederlands

De wolven van Farnham

Ballonstrip. Vanaf ca. 14 jaar.
Onderwerp
Katharen
Titel
De wolven van Farnham
Auteur
Philippe Jarbinet
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Les loups de Farnham
Uitgever
Zelhem: Arboris, 1999
48 p. : ill.
ISBN
90-343-2862-7

Besprekingen

Een bijzonder droevige periode in de kerkgeschiedenis is de meedogenloze strijd van de kerk tegen de Katharen, een gnostische sekte die in Frankrijk en Italië in de twaalfde en dertiende eeuw veel aanhangers trok. Binnen dit historisch kader speelt deze stripserie, maar in dit deel wordt het toneel verplaatst naar Engeland. Helena, een fel verdedigster van het Kathaarse geloof, reist daarheen om haar familiebezit op te eisen. Dat landbezit is echter in handen gekomen van Fearn van Kincardine, die niet van plan is het op te geven. Maar er blijkt meer aan de hand te zijn; Helena's familiale afkomst die voor een deel geheim was gebleven, blijkt zeer explosief te werken op haar omgeving. Realistisch, enigszins schetsmatig (soms zelfs wat houterig) getekend, ingekleurd stripverhaal, met veel aandacht voor historische details. Bevat geweld- en erotische scènes. Redelijk veel tekst. Vrij gecompliceerde intrige. Kennis van voorgaande delen vereist. Vanaf ca. 14 jaar.

Over Philippe Jarbinet

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Kendo1777

Philippe Jarbinet (Luik, 13 februari 1965) is een Belgische striptekenaar en schrijver van stripverhalen. Hij is de auteur van de series Mémoires de Cendres, Sam Bracken en Airborne 44. Een groot deel van zijn oeuvre is niet uitgebracht in het Nederlands taalgebied.

Het eerste stripverhaal van Jarbinet, Sandy Eastern, verscheen in 1992. De reeks werd evenwel door het failliet van de uitgeverij (het Franse Blanco) niet verder gezet. Zijn volgende twee reeksen verschenen bij het Franse Glénat. Van Mémoires de Cendres werden tussen 1995 en 2007 tien albumdelen gedrukt, van Sam Bracken verschenen er tussen 2003 en 2006 drie. Airborne 44 startte in 2009 bij Casterman. Het zevende deel verscheen in 2017 en een achtste deel is gepland voor 2019. Airborne 44 werd vertaald in onder meer Duits en Nederlands.

Lees verder op Wikipedia