Boek
Nederlands

Het Golgotha-dossier

+1
Het Golgotha-dossier
×
Het Golgotha-dossier Het Golgotha-dossier

Het Golgotha-dossier

Genre:
Een succesvol chirurg transplanteert onwetend een vergiftigd orgaan bij een beroemde archeoloog.
Titel
Het Golgotha-dossier
Auteur
Philipp Vandenberg
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Duits
Oorspr. titel
Die Akte Golgatha
Uitgever
Uithoorn: Karakter, 2006
320 p.
ISBN
90-6112-045-4

Besprekingen


Vandenberg, Philipp
Het Golgotha-dossier
De Duitse bestsellerauteur Philipp Vandenberg scoorde in het verleden in Nederlandse vertaling al goed met Het Sixtijnse geheim en Het geheim van de madonna. Never change a winning team, moet hij gedacht hebben, want met Het Golgotha-dossier bewandelt Vandenberg identiek hetzelfde pad als in zijn vorige boeken. Ditmaal leiden alle sporen naar misdaadorganisaties die gespecialiseerd zijn in de orgaanhandel, maar na heel wat omwegen ook naar duistere Vaticaanse manipulaties en een miraculeuze vondst op Golgotha.
Professor Gregor Gropius is een gereputeerd chirurg in het universitair ziekenhuis van München. Als hij een levertransplantatie uitvoert bij de 46-jarige Arnold Schlesinger, sterft de man op de operatietafel. Wanneer blijkt dat het donororgaan vergiftigd was, besluit Gropius op onderzoek uit te gaan. Daardoor komt hij niet alleen in wetenschappelijke kringen, maar ook bij de politie in een slecht daglicht…Lees verder
Een patiënt van een Duitse chirurg, die is gespecialiseerd in orgaantransplantaties, overlijdt na een ogenschijnlijk succesvolle ingreep. Het blijkt, dat diens donororgaan vergiftigd was. De arts gaat, ondanks zorgvuldige nasporingen van politie en geheime diensten zelf op onderzoek uit, waarbij hij o.a. stuit op duistere activiteiten van zijn overleden patiënt - een vermaard archeoloog - die in het bezit was van voor de rooms-katholieke kerk belangrijke informatie. Een tamelijk vlak geschreven, niet bijster originele thriller, die langzaam naar een climax toekruipt. Van bloedstollende spanning is geen sprake, mede vanwege de wat geforceerde intrige en abrupte ontknoping. Lichtblauwe omslag met witte en rode belettering en een kleine afbeelding van een christusfiguur. Normale druk.