Boek
Nederlands

Geen spijt : leven en liedjes van kleine Edith

Paul Verrept (auteur)
+1
Geen spijt : leven en liedjes van kleine Edith
×
Geen spijt : leven en liedjes van kleine Edith Geen spijt : leven en liedjes van kleine Edith

Geen spijt : leven en liedjes van kleine Edith

Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Kleine Edith groeit op zonder ouders en leert door het leven wat verdriet en verlies is. Prentenboek met veelzeggende, eenvoudige tekeningen in kleur en tekst op rijm. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
Geen spijt : leven en liedjes van kleine Edith
Auteur
Paul Verrept
Taal
Nederlands
Uitgever
Wielsbeke: De Eenhoorn, 2007
[28] p. : ill.
ISBN
9789058384522 (hardback)

Besprekingen

Kleine Edith werd geboren op het trottoir; mama en ook papa konden niet voor haar zorgen en 'lieve meisjes' (prostituees) ontfermden zich over Edith. Bij het afscheid kreeg ze poppemie van hen. Maar kleine Edith heeft niet echt geleerd voor iemand te zorgen: ze laat poppemie achter in de goot. Na avonturen met haar wijndrinkende papa als acrobaat, besluit Edith te gaan zingen. Ze trekt veel publiek, want ze zingt voor iedereen. Hoewel iedereen haar liedjes zingt, kent Edith weinig geluk: ze zingt, ze heeft nergens spijt van, maar ze verliest ieder die haar dierbaar is en uiteindelijk verliest ze, dodelijk vermoeid, zichzelf. Deze levensliedjes over verlies en verdriet, over hoop op beter en geen spijt staan als eenvoudig rijmende coupletten op de linkerpagina, op de rechterpagina gecompleteerd door weinig verhullende, tragische, kleurige illustraties (acryl, viltstift). De liedjes zijn ook op cd verkrijgbaar en rondom kleine Edith is een theatervoorstelling gemaakt voor kinderen. De t…Lees verder

Geen spijt

Edith wordt op straat geboren en door haar moeder achtergelaten. Ze leert al vroeg hoe ze moet overleven. Ze is klein en teer, maar ze heeft een groot talent. Ze zingt zich een weg door het leven, tot het leven wegzinkt uit haar. Paul Verrept schetst het leven van Edith Piaf en giet het in een rijmvorm die hier en daar wat geforceerd aanvoelt. Niettemin is de inhoud ervan vaak vertederend. De focus wordt vooral gericht op de kracht van Piaf. Hoe ze er telkens weer in slaagt om verder te gaan. Inhoudelijk is het een sluitend geheel dat de cyclus van leven en dood bespreekbaar maakt. De illustraties zijn sober en halen hun kracht vooral uit enkele treffende lijnen. Hoewel ze niet schitteren door originaliteit weten ze, ook dankzij hun herkenbaarheid, te bekoren. Dit boek is de basis voor het toneelstuk met dezelfde titel en kwam tot stand met de steun van het Vlaamse Fonds voor de Letteren. ‘Geen spijt’ is ook als cd verkrijgbaar.


Over Paul Verrept

Paul Verrept (Deurne, 12 maart 1963) is een Belgische schrijver van kinderboeken, illustrator en grafisch vormgever.

Biografie

Verrept studeerde eerst aan het RITSC en vervolgens aan de Koninklijke Academie voor Schone Kunsten van Antwerpen. Beide opleidingen zet hij vervroegd stop. Bij de tweede opleiding is dat omwille van zijn theaterambities. Verrept ondervindt later dat theater niet zijn medium is, maar blijft wel theateraffiches ontwerpen, en start zo zijn carrière als grafisch ontwerper.

Als ontwerper van affiches is Verrept een minimalist. Zijn belangrijkste klanten waren (en zijn): Monty, Cie. de Koe, Laika, Peter De Graef, Comp. Marius, De Helling en Kunst/Werk. In 1997 ontvangt Verrept de Agfa-prijs voor theateraffiches.

Naast grafisch ontwerper is Verrept ook sinds 1994 actief als auteur en als illustrator.

Verder werkt hij samen met uitgevers en literaire organisaties, zoals de Stichting Lezen, …Lees verder op Wikipedia