Boek Nederlands

Zilvertand

Paul Van Loon (auteur), Hugo Van Look (illustrator)

Zilvertand

Paul Van Loon (auteur), Hugo Van Look (illustrator)
  • Vanaf 6-8 jaar
In de reeks:
Dolfje heeft het naar zijn zin bij zijn vriend Timmie thuis. Maar al snel belandt hij in een avontuur met een weerwolvenvanger. Vanaf ca. 7,5 jaar.
Onderwerp
Weerwolven
Leesniveau
AVI 7
Titel
Zilvertand
Auteur
Paul Van Loon 1955-
Illustrator
Hugo Van Look
Taal
Nederlands
Editie
18
Uitgever
Amsterdam: Leopold, 2009
163 p. : ill.
ISBN
9789025845278 (hardback)

Ook in de collectie als:

Boek: Nederlands (andere uitgaves)

Beschikbaarheid en plaats in de bib

Besprekingen

Paul van Loon valt met de deur in huis en vanaf de eerste bladzijde sleept hij de lezer mee in een griezelavontuur. In een eenvoudige taal, met korte zinnen, vertelt hij de jonge lezers de avonturen van Dolfje Weerwolfje die we alontmoetten in Volle maan (1999) en Dolfje Wolfje (1997). Wie de vorige boeken niet las, zal dit verhaal evengoed snappen. Dezelfde personages komen aan bod maar er wordt voldoende info gegeven.

Hier zien we voor het eerst de slechte figuur Zilvertand verschijnen die het op Dolfje gemunt heeft. De één na de ander valt ook in de armen van Zilvertand terwijl ze Dolfje willen bevrijden die door Zilvertand onder een vals voorwendsel meegenomen werd. Wanneer je voor het eerst leest dat een echte oom van Dolfje aan de deur staat met de nodige officiële papieren om Dolfje mee te nemen, geloof je dit onmiddellijk. Maar het duurt niet lang voor de lezer argwaan krijgt en de list van Zilvertand doorziet, dan is het natuurlijk al te laat en de plann…Lees verder
Dolfje heeft het naar zijn zin bij zijn vriend Timmie thuis. Dan belt op een dag een vreemdeling aan die Dolfje als zijn pleegkind opeist. Maar opa Weerwolf vertrouwt de man niet. Het blijkt de beruchte Oom Zilvertand te zijn die allerlei vreemde wezens, en dus ook weerwolven, verzamelt. Samen met een eveneens gevangen kleine vampier probeert Dolfje te ontsnappen. Deel drie in de serie 'Dolfje Weerwolfje'. Het verhaal is onderhoudend en goed te volgen voor de doelgroep. Het taalgebruik is eenvoudig, waarbij alle zinnen beginnen op een nieuwe regel, zodat er een rustige bladspiegel ontstaat. Tussen het verhaal door staan eenvoudige, met grijs ingekleurde zwart-wittekeningen. Vanaf ca. 7,5 jaar.