Boek
Nederlands

Jingle bells

Nicola Slater (auteur), J.H. Gever (vertaler)
De beer speelt op zijn gitaar, de lama op de xylofoon, de eland blaast op zijn saxofoon en de berggeit strijkt op zijn cello: Jingle bells, jingle bells! Waar gaan ze allemaal naartoe? Vierkant hardkartonnen prentenboek met vrolijke kleurenillustraties in kerstsfeer, met geluidsknoppen en een echt lichtje. Vanaf ca. 2 jaar.
Titel
Jingle bells
Auteur
Nicola Slater
Vertaler
J.H. Gever
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Jingle bells
Uitgever
Haarlem: Gottmer, © 2020
[10] p. : ill.
ISBN
9789025773489 (hardback)

Besprekingen

Vierkant, hardkartonnen prentenboek gebaseerd op het Amerikaanse, niet-religieuze kerstliedje 'Jingle bells' (1857). De vijf geheel gekleurde, overzichtelijke illustraties beslaan dubbele pagina's en tonen dieren (met identieke zwart-witte ogen), zichtbaar genietend in winterse taferelen. De dieren kleden en gedragen zich als mensen: ze maken een sneeuwpop, gaan met de skilift de berg op, schaatsen of maken een ritje in de arrenslee (getrokken door een écht paard). Centraal staan de (dier)muzikanten met hun xylofoon, gitaar, saxofoon en cello. Op elke prent neemt één van hen een stuk uit het kerstlied voor zijn rekening, en op de laatste sfeervolle tekening wordt er gezamenlijk gespeeld op een verlichte kerstmarkt. Door op een ronde uitsparing binnen de prent te drukken, zijn de muziekfragmenten hoorbaar; de vervangende knoopcelbatterijen zijn veilig weggewerkt. Een echte brandende ster zorgt voor extra sfeer. Met aan-en-uitknopje in het batterijdoosje. De tekst bestaat uit een Nederl…Lees verder

Over Nicola Slater

Nicola Slater (Ayr, 14 augustus 1984) is een tennisspeelster uit Schotland. Zij begon op elfjarige leeftijd met het spelen van tennis. Haar favoriete ondergrond is gras. Zij speelt rechtshandig en heeft een tweehandige backhand. In het junior-ITF-circuit won zij twee titels.

In 2013 speelde zij op Wimbledon haar eerste grandslamtoernooi, door samen met Lisa Whybourn middels een wildcard uit te komen in het damesdubbelspel.

Posities op de WTA-ranglijst

Positie per einde seizoen:

Prestatietabel grandslamtoernooien

Vrouwendubbelspel

Externe links

  • (en) Profiel van Nicola Slater op de website van de WTA
  • (en) Profiel van Nicola Slater op de website …Lees verder op Wikipedia