Boek
Nederlands

Een knuffeltje : voelboekje

Nannie Kuiper (auteur)
+1
Een knuffeltje : voelboekje
×
Een knuffeltje : voelboekje Een knuffeltje : voelboekje

Een knuffeltje : voelboekje

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Een knuffeltje op je wang, in je nek en in je haar, en dan krijg je er ook nog een paar op je neus! Vierkant hardkartonnen prentenboek met foto’s in rustige kleuren van enkele zachte knuffeldieren. Met pluchen voelelementen in hartvorm en eenvoudige rijmende tekst. Vanaf ca. 9 maanden.
Titel
Een knuffeltje : voelboekje
Auteur
Nannie Kuiper
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Witte Leeuw, 2020
[12] p. : ill.
ISBN
9789492901651 (hardback)

Besprekingen

Babyboekje met een lief thema, verbeeld door zes gefotografeerde, pluizige zachte speelgoeddieren, soms gedeeltelijk, soms ten voeten uit. Op de knuffel of op de pagina ernaast is een stukje ‘echte’ vacht te voelen in een hartvormige uitsparing. De kleuren van zowel de knuffeldieren als de achtergrond is zacht gehouden. De eenregelige, korte zinnen in een krullerige letter op elke twee pagina’s vormen samen een lief gedichtje. Daarbij komen lichaamsdelen aan de orde. De vraag is wel hoe je ‘een knuffeltje op je wang’ geeft, of ‘op je oor’ enzovoort, zoals de tekst aangeeft. De afgebeelde knuffels maken deel uit van de collectie van speelgoedfabrikant Happy Horse. Vierkant hardkartonnen uitgave met twee afgeronde hoekjes. Om samen te bekijken (en te kroelen!) met al wat oudere baby’s en dreumesen vanaf ca. 9 maanden.

Over Nannie Kuiper

CC BY-SA 3.0 nl - Foto van/door Rob Bogaerts / Anefo

Janna Gesiena (Nannie) Kuiper (Winterswijk, 21 april 1939) is een Nederlandse schrijfster van kinderboeken.

Biografie

Kuiper groeide op in Winterswijk. Na haar middelbare school studeerde Kuiper kinderverzorging en -opvoeding en later journalistiek. Haar eerste gedichten voor kleuters en jonge kinderen, gingen over gevarieerde onderwerpen uit de sprookjeswereld en de leef- en belevingswereld van jonge kinderen: kleine heksen, een liegbeest, het ziekenhuis, het circus, ruzie, angstdromen of verveling. De vorm van de versjes was vrij traditioneel, met rijm, een stevig ritme en veel herhalingen. Later ging ze zich richten op peuters met klankrijke en ritmische versjes.

Nannie Kuiper moedigt het kleine kind aan om creatief zijn eigen weg te gaan. In haar boeken kruipen en lopen heel wat ondeugende, eigenzinnige peuters en kleuters rond.

Kuiper vertaalt ook kinderboeken. De gedichtenbundels van A.A. Milne en van C. Barker…Lees verder op Wikipedia