Boek
Nederlands

Hazels spreuk

Marte Jongbloed (auteur)
+1
Hazels spreuk
×
Hazels spreuk Hazels spreuk
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
Sinds Hazel (17) weet dat ze een heks is, heeft ze haar draai gevonden in haar coven. Maar er zijn nog steeds zwarte heksen op zoek naar haar ouders. En deze heksen lijken zich nergens door te laten tegenhouden. Vanaf ca. 15 jaar.
Onderwerp
Heksen, Magie
Titel
Hazels spreuk
Auteur
Marte Jongbloed
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: Uitgeverij Luitingh-Sijthoff, © 2019
238 p.
ISBN
9789024587704 (hardback)

Besprekingen

In dit tweede, niet los te lezen deel lijkt alles rustig te zijn voor Hazel. Haar ouders zijn nog steeds ondergedoken, maar in Nederland lijkt alles kalm. Sinds haar oude covenleidster, Eda, is ontmaskerd, zijn er geen dreigingen meer. Ze voelt zich thuis bij haar coven en haar werk bij de winkel van Prosper. Totdat er kleine dingen gebeuren waardoor ze zich bekeken voelt. Zou Eda niet alleen gehandeld hebben en er meer zwarte heksen op haar jagen om haar ouders te vinden? De dreigingen worden steeds groter en Hazel voelt zich onveilig. Toch twijfelt ze geen moment wanneer haar ouders eindelijk contact opnemen en haar vragen naar een geheime plek te gaan. Maar het zijn niet haar ouders die haar op deze plek ontmoeten. Net als het eerste deel, 'Hazels pentakel'*, leest dit vervolg als een trein. Het is spannend, geheimzinnig en onderhoudend. Wederom een lekker modern heksenboek. Vanaf ca. 15 jaar.

Over Marte Jongbloed

Marte Jongbloed (Amsterdam, 9 april 1970) is een Nederlandse jeugdboekenschrijfster.

Loopbaan

Na het VWO ging Jongbloed naar de Toneelacademie in Maastricht. Daar studeerde ze in 1994 af als docent drama/regisseur. Daarna heeft ze gewerkt als actrice, regisseur en docent bij verschillende gezelschappen en organisaties. In 2010 is ze cum laude afgestudeerd aan de Pabo Inholland Den Haag. (opleiding tot basisschoolleerkracht).

Jongbloed werkt parttime als docent drama op een internationale school. (drama teacher-Middle Years Program). Daarnaast schrijft ze toneelteksten en jeugdboeken.

Privé

Marte Jongbloed is getrouwd en ze heeft drie kinderen. Met haar gezin heeft ze, in verband met het werk van haar man, enkele jaren in Jemen gewoond. Daar heeft ze lesgegeven op de internationale school in Sanaa.

Prijzen

Met…Lees verder op Wikipedia