Als twee broers per ongeluk een man doodrijden, proberen ze hun sporen uit te wissen, maar de familie en buren van de man gaan op zoek naar de waarheid.
Onderwerp
Broers, Schuld
Extra onderwerp
Thriller (film)
Titel
Guilt
Acteur
Mark Bonnar Jamie Sives
Taal
Engels
Uitgever
Just Entertainment, © 2020
2 dvd-video's
Oorspr. opname
2019
Speelduur
4 x ca. 45 min.
Aantekening
Engels gesproken, Nederlandse ondertiteling BBC productie
EAN
8711983970533

Besprekingen

Britse komische misdaadserie (2019) van Robert McKillop (Clique), geschreven door Neil Forsyth (Bob Servant) met Mark Bonnar (Unforgotten, Line of Duty), Ruth Bradley (Pursuit, Primeval) en Jamie Sives (Get him to the Greek). Twee Schotse broers uit Edinburgh rijden op de weg terug van een bruiloft per ongeluk een oude man dood. In paniek besluiten ze hun sporen uit te wissen en lijken daarmee weg te komen. Maar als familie en buren van de overleden man niet in een ongeluk geloven, wordt het de broers toch heet onder de voeten. Beoordeling IMDb: 7,4. Luuk Hulsman (Gids.tv 12-11-’19): ‘bloedstollend spannende serie (…) In het gouden tijdperk van de televisieserie is Guilt al snel schatplichtig aan enkele recente producties, waarvan Breaking Bad en Fargo de beste voorbeelden zijn.’Daniëlle (Scriptgirl.nl 17-9-’19) bij de aankondiging van de serie: “Op papier ziet Guilt er goed uit. De plot is spannend en de acteurs zijn prima. Volgens de BBC wordt ‘Guilt is a stylish, contemporary drama…Lees verder

Over Mark Bonnar

Mark Bonnar (Edinburgh, 19 november 1968) is een Schots acteur.

Carrière

Bonnar begon in 2001 met acteren in de televisieserie Rebus, waarna hij nog meerdere rollen speelde in televisieseries en films. Zo speelde hij in onder andere Casualty (2005-2006), The Bill (2007) en Shetland (2015-2016).

Huwelijk

Bonnar is in 2007 getrouwd met actrice Lucy Gaskell met wie hij een dochter heeft (2011).

Filmografie

Films

  • 2019 The Kid Who Would Be King - als mr. Jeffreys
  • 2018 Say My Name - als Dec
  • 2017 Eric, Ernie and Me - als Eric Morecambe
  • 2016 Porridge - als Meekie
  • 2016 Take Down - als Lawrence Close
  • 2015 Sunset Song - als Eerwaarde Gibbon
  • 2015 All the Or…Lees verder op Wikipedia