Boek
Nederlands

Mooie leugens

Lisa Unger (auteur), Gert-Jan Kramer (vertaler)
+1
Mooie leugens
×
Mooie leugens Mooie leugens

Mooie leugens

Lisa Unger (auteur), Gert-Jan Kramer (vertaler)
Wanneer een jonge Amerikaanse op zoek gaat naar de waarheid omtrent haar afkomst, ontdekt ze dat iedereen wel iets te verbergen heeft.
Extra onderwerp
THR
Titel
Mooie leugens
Auteur
Lisa Unger
Vertaler
Gert-Jan Kramer
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Beautiful lies
Editie
1
Uitgever
Utrecht: Bruna, 2014
349 p.
Aantekening
Wordt vervolgd door: Halve waarheden
ISBN
9789400503816 (paperback)

Besprekingen

Met Mooie leugens heeft Lisa Unger een ijzersterk debuut afgeleverd. Door de ogen van het hoofdpersonage Ridley Jones worden we meegenomen op een emotionele en aangrijpende ontdekkingstocht waarin langzaam maar zeker alles wat ze in het leven voor zeker hield lijkt te vervagen. Wie ze is, waar ze vandaan komt, of haar ouders wel haar ouders zijn, het komt allemaal op losse schroeven te staan als ze op een dag een briefje ontvangt met een telefoonnummer en de merkwaardige vraag "Ben jij mijn dochter?" Een week daarvoor was ze toevallig gefotografeerd terwijl ze met gevaar voor eigen leven een onvoorzichtige peuter voor een aanrijdend busje had weggegraaid. Die foto uit de krant vond ze nu, samen met een oude vergeelde polaroid van een klein meisje met haar ouders, terug in de mysterieuze enveloppe. Voor Ridley het begin van een zoektocht doorheen de duistere nevelen van een verleden waarvan ze het bestaan nooit vermoed had. Iedereen lijkt plots een verborgen agenda te hebben, z…Lees verder
Het leven van Ridley Jones stort in elkaar als zij ontdekt dat ze geadopteerd is. Hoewel haar ouders het ontkennen, twijfelt Ridley; samen met een vriend, Jake, gaat ze op zoek naar de waarheid. Jake blijkt echter iets te verbergen en bij elke keuze die Ridley maakt, komen nieuwe onverwachte problemen en feiten op tafel. Betrouwbare mensen blijken hun geheimen te hebben en menslievende organisaties zijn niet wat ze zeggen te zijn. Deze roman staat bol van bedrog en spanning. De wanhoop van Ridley bij elke nieuwe tegenslag is zeer begrijpelijk. De ontknoping beantwoordt niet alle vragen, maar is zeer bevredigend; de schrijfster werkt aan een vervolg. Een aanrader die je niet opzij legt, maar in een ruk uitleest. Deze herdruk heeft een nieuw omslag. Vrij kleine druk.