Boek
Nederlands

Ik ben boos en blij

Liesbet Slegers (auteur)

Ik ben boos en blij

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Guus speelt in de speeltuin. Als zijn torens in de zandbak kapot gaan, wordt hij boos. Even later voelt hij zich trots en verdrietig. En als hij van Lise een lieve knuffel krijgt, wordt Guus heel verlegen! Vierkant prentenboekje met kleurrijke illustraties over hele en halve, afgesneden pagina’s. Vanaf ca. 2,5 jaar.
Onderwerp
Samen spelen, Gevoelens
Titel
Ik ben boos en blij / [tekst en illustraties] Liesbet Slegers
Auteur
Liesbet Slegers
Taal
Nederlands
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2018
[16] p., afwisselend met [12] halve p. : ill.
ISBN
9789044831528 (hardback)

Besprekingen

Guus speelt in de speeltuin. Daar maakt hij dingen mee die emoties bij hem oproepen; hij is achtereenvolgens boos, trots, verdrietig, verlegen, bang en blij. Elke situatie wordt uitgewerkt op een dubbele pagina met daartussen een halve pagina. De kleurrijke, ruw geschilderde illustraties zijn uitgevoerd met verf en gefotografeerde delen, waarbij de personages en voorwerpen voorzien zijn van een zwarte omlijning. De emoties zijn goed op het gezicht en aan de lichaamshouding van Guus te zien. De vierregelige tekst, in een schreefloze quasischrijfletter, is in de illustraties geplaatst en vertelt kort wat er gebeurt. Het verhaal biedt identificatiemogelijkheden en sluit aan bij de leefwereld van peuters en kleuters en biedt een goede aanzet om te praten over hun emoties en reacties op de beschreven situaties. Stevig uitgevoerd prentenboek met gladde, dunkartonnen bladzijden en afgeronde hoeken. In dezelfde uitvoering verscheen 'Ik ga naar school!'*, waarin Guus ook voorkomt. Vanaf ca. 2,…Lees verder

Over Liesbet Slegers

Liesbet Slegers (Geel, 26 juli 1975) is een Vlaams auteur en illustratrice.

Liesbet Slegers studeerde in 1997 af aan de toenmalige Sint-Lucas hogeschool te Antwerpen. Ze illustreert kinderboeken, kinderkranten en -tijdschriften.

In 1998 maakte ze de tekeningen voor het omvangrijke voorleesboek Een keuken vol sop, met teksten van Jeanne Bakker. In 1999 publiceerde ze vier typische peuterboekjes rond het figuurtje van Karel. Dit was de start van een lange reeks Kareltje-boeken.

Kenmerkend voor de stijl die ze hanteert is eenvoud, soberheid en herkenbaarheid.

Bibliografie

  • Karel gaat logeren (Clavis)
  • Karel in het vliegtuig (Clavis)
  • Karel krijgt een hondje (Clavis)
  • Karel gaat naar school (Clavis)
  • Karel in het ziekenhuis (Clavis)
  • Karel op de wc (Clavis)
  • Karel bij de kapper (Clavis)
  • Karel in de douche(Clavis)
  • Karel heeft …Lees verder op Wikipedia