Boek
Nederlands

Gekke oren

Liesbet Slegers (auteur)
+1
Gekke oren
×
Gekke oren Gekke oren
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 0-2 jaar
Genre:
Acht dierenkoppen kunnen combineren met acht paar dierenoren. Vierkant, hardkartonnen prentenboek met halve bladzijden en met eenvoudige, zwartomlijnde kleurenillustraties. Vanaf ca. 1,5 jaar.
Onderwerp
Dieren
Titel
Gekke oren
Auteur
Liesbet Slegers
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Hasselt: Clavis, 2010
[16] p. : ill.
ISBN
9789044813272 (hardback)

Besprekingen

Het schaap, de poes, de muis, de hond, de koe, de giraf, het varken en het konijn spreken de peuter direct aan vanuit hun 'portret' en face: 'kijk eens naar mijn oren, ze zijn (zus of zo), maar jij mag me andere oren geven'. Stevig, vierkant, hardkartonnen gelamineerd instructief prentenboekje met twee afgeronde hoeken. De tekst beslaat de onderste helft van de linkerbladzijde, de dierenkop de onderste helft van de rechterbladzijde. Door de halve bladzijden kun je andere dier/oorcombinaties maken, de vierregelige tekst blijft gehandhaafd. De dieren maken een karakteristiek geluid, alleen de giraf en het konijn zijn onduidelijk met respectievelijk 'snuif' en 'snuf snuf'. Kleurige, vriendelijke, gestileerde dierenkoppen met dikke zwarte contouren, een lachende uitdrukking en stipogen op een gekleurde ondergrond. In dezelfde opzet verscheen ook: 'Gekke staarten'*. Voor peuters vanaf ca. 1,5 jaar.

Gekke oren

'Gekke staarten' en 'Gekke oren' zijn twee vrolijke boekjes voor peuters. De kinderen leren spelenderwijs de dieren kennen. Door het gebruik van de halve pagina’s is het mogelijk om elk dier een andere staart of een ander paar oren te geven. Zo kan de vis een krulstaartje krijgen en het paard de pluimstaart van de eekhoorn. De poes kan grote grijze muizenoren krijgen en de giraf roze flapperende varkensoortjes. Hilariteit alom en de gekke combinaties staan garant voor uitbundige lachbuien.
In 'Gekke oren' zien we op de rechterpagina telkens de kop en de oren van een dier tegen een egaal ingekleurde achtergrond. maar de pagina's zijn doorgesneden: op de bovenste helft zien we de oren, de onderste helft toont ons de kop van het dier.  De tekst aan de linkerkant begint telkens met het geluid dat het dier typeert, een beschrijving van zijn oren volgt om af te sluiten met telkens hetzelfde zinnetje: maar jij mag me andere oren geven!
  

Over Liesbet Slegers

Liesbet Slegers (Geel, 26 juli 1975) is een Vlaams auteur en illustratrice.

Liesbet Slegers studeerde in 1997 af aan de toenmalige Sint-Lucas hogeschool te Antwerpen. Ze illustreert kinderboeken, kinderkranten en -tijdschriften.

In 1998 maakte ze de tekeningen voor het omvangrijke voorleesboek Een keuken vol sop, met teksten van Jeanne Bakker. In 1999 publiceerde ze vier typische peuterboekjes rond het figuurtje van Karel. Dit was de start van een lange reeks Kareltje-boeken.

Kenmerkend voor de stijl die ze hanteert is eenvoud, soberheid en herkenbaarheid.

Bibliografie

  • Karel gaat logeren (Clavis)
  • Karel in het vliegtuig (Clavis)
  • Karel krijgt een hondje (Clavis)
  • Karel gaat naar school (Clavis)
  • Karel in het ziekenhuis (Clavis)
  • Karel op de wc (Clavis)
  • Karel bij de kapper (Clavis)
  • Karel in de douche(Clavis)
  • Karel heeft …Lees verder op Wikipedia