Boek
Nederlands

Kloddertje

Jeanne Willis (auteur), Gwen Millward (illustrator)
Puck en Emma vinden een klein, vrolijk blauw beestje in hun tovervijver. Ze nemen het mee naar huis, stoppen het in een potje met schelpen en water en zorgen er goed voor. Na een paar dagen is het beestje echter niet meer zo vrolijk en eet niets meer. Oblong prentenboek met gedetailleerde illustraties in zachte tinten en een tekst op rijm. Vanaf ca. 4 jaar.
Titel
Kloddertje
Auteur
Jeanne Willis
Illustrator
Gwen Millward
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The bog baby
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Kluitman, 2008
[30] p. : ill.
ISBN
9789020682748

Besprekingen

Emma kent een geheim. Samen met Puck gaat ze vissen vangen in een tovervijver in het blauwe bloemenbos. Ze vangen echter geen vis, maar een blubberbeest. Het lijkt op een blauwe, ronde kikker. Puck doet het beest in een potje en ze dopen het 'Kloddertje'. Emma en Puck maken een huisje voor Kloddertje met schelpen en zand en water. Soms gaat Kloddertje zelfs mee naar de klas. Wanneer hij ziek wordt, blijkt zo'n blubbergeheim best wel lastig. Uiteindelijk brengt mama hem terug naar zijn huis: de tovervijver. Puck en Emma zijn triestig door het afscheid, maar ze beseffen dat het voor Kloddertjes bestwil is.

Kloddertje heeft een hardcover in blauw met een witte band middenin waarop 'Kloddertje' prijkt. Ook op de binnenflap staan veel kloddertjes. Op de eerste pagina van het boek vinden we eenvoudige zwart-witprenten op een roze vlek, die op de volgende bladzijde veranderen in een feeëriek, en kleurrijk schilderij. Het blauwe bloemenbos verrast de lezer met een weelderige bo…Lees verder
Puck en Emma vinden een klein, vrolijk blauw beestje in hun tovervijver. Ze nemen het mee naar huis, stoppen het in een potje met schelpen en water en zorgen er goed voor. Na een paar dagen is het beestje echter niet meer zo vrolijk en eet niets meer. Ze vertellen moeder hun geheim en gelukkig weet zij de oplossing. Oblong, sfeervol prentenboek, waarin Puck en Emma leren dat niet alle dieren zo maar huisdieren kunnen worden. Mooie, gedetailleerde illustraties in zachte tinten met veel blauwaccenten, verschillend van grootte; de kleuren bepalen de sfeer van de illustratie. Een twee- tot zesregelige, vlot voor te lezen tekst in verschillende rijmvormen (abcb, aabb etc.); er is een herhalingselement, dat schuin gedrukt staat (Ik/wij zullen niets verklappen en jij?). Beslist graag voorgelezen aan en bekeken door kleuters vanaf ca. 4 jaar.