Boek
Nederlands

Mijn zoon, mijn monster : roman

Ingrid Verhelst (auteur), Herman Van Nazareth (illustrator)
‘Als het van François afhangt, wordt het verleden afgeschaft. Zo simpel is dat niet. Ik leef met de gevolgen van zijn verleden. Hij maakte mij moeder van dat monster.’ Op haar oude dag doet Irma Laureys noodgedwongen afstand van haar voormalige leven en begint ze een nieuw bestaan als Irene Lauwers. Dat valt absoluut niet mee. Ze gaat kapot van heimwee en loopt verloren in haar eigen hoofd. Om te
Titel
Mijn zoon, mijn monster : roman
Auteur
Ingrid Verhelst
Illustrator
Herman Van Nazareth
Taal
Nederlands
Uitgever
Gent: B&L, 2020
159 p. : ill.
ISBN
9789463932769 (hardback)

Over Ingrid Verhelst

Ingrid Verhelst (1955) is een Vlaams schrijfster.

Nadat ze een aantal korte verhalen had gepubliceerd in diverse literaire tijdschriften, debuteerde ze in 1994 met de roman De verzamelde leugens van J. Mboya (Kritak). Twee jaar later volgde Hongerwebben, uitgegeven bij Prometheus Amsterdam. Daarna ging ze werken als schrijfcoach en ghostwriter. Ze stond ook mee aan de wieg van Het Gentse Schrijverscollectief.

In 2006 kwam ze in het bezit van de nagelaten brieven en dagboeken van Bethina S (1925-1999), een Joodse vrouw die Auschwitz had overleefd, en na haar bevrijding in de psychiatrie was beland. De afzender bleef aanvankelijk anoniem. Pas na geruime tijd maakte hij zich kenbaar als Franz A, de zoon van Bethina S. Verhelst verwerkte de dagboeken en brieven tot een roman: De verzamelde levens van Paula S, uitgegeven door de Bezige Bij Antwerpen (2013).

De rode draad in haar werk is de dunne grenslijn tussen waarheid en leugen…Lees verder op Wikipedia