Boek
Nederlands

Veilig naar school

Ingrid Godon (illustrator), Inge Bergh (auteur)
+1
Veilig naar school
×
Veilig naar school Veilig naar school
Doelgroep:
Vanaf 3-5 jaar
Genre:
Nellie en Cezar kijken onderweg naar school goed uit. Ken jij alle verkeersborden al? Kartonnen prentenboek met kleurenillustraties, flapjes en tekst op rijm. Vanaf ca. 3 jaar.
Onderwerp
Verkeersveiligheid
Titel
Veilig naar school
Illustrator
Ingrid Godon
Auteur
Inge Bergh
Taal
Nederlands
Uitgever
Averbode: Averbode, 2011
13 p. : ill.
ISBN
9789031731695 (hardback)

Besprekingen

Elke dubbele pagina legt een verkeerssituatie van de verschillende ik-figuren (Nellie, Cezar, Mina, Fred en Leo) uit, op weg naar school. Per fiets, in de bus of in de auto. Zo komen o.a. het fietspad, de rotonde, het zebrapad en de spoorwegovergang aan de orde. Door telkens twee flapjes open te klappen komen de verkeersborden tevoorschijn en een korte tekst met de betekenis. Seriedeel rondom de bekende dierfiguren Nellie en Cezar van de veelgeprezen Vlaamse illustratrice, ook bekend van Z@ppelin-tv. De dynamische illustraties geven de emoties goed weer en zijn dik, zwart omlijnd. De korte vierregelige tekst op rijm (abab) is in de tekeningen geplaatst. De tekst loopt ritmisch niet altijd soepel. Vrolijke, kartonnen uitgave met afgeronde hoeken. Zeer geschikt voor oudere peuters en kleuters over het thema verkeer, waaraan grote behoefte is, ook voor het onderwijs. Vanaf ca. 3 jaar.

Over Ingrid Godon

Ingrid Godon (Wilrijk, 29 augustus 1958) is een Belgische illustrator van kinderboeken.

Leven

Godon heeft geen echte opleiding illustreren gehad. Ze volgde een opleiding etalage aan de Stedelijke voor Schone Kunsten in Lier. Haar leraar, Rik van den Brande (zelf illustrator), stimuleerde haar om in de richting van illustreren verder te gaan.

Werk

Godon begon in 1981 met werken voor schoolboeken en -tijdschriften zoals Dopido. Naar eigen zeggen heeft ze daar het vak geleerd. Ze bleef dit werk ongeveer 20 jaar lang doen. Na een tijdje wilde ze echter meer en kreeg ze geleidelijk aan steeds meer opdrachten voor kinderboeken. Het bekendst is ze ondertussen met haar Nellie & Cezar-boekjes, waar ook tekenfilms van gemaakt zijn.

In 2000 verscheen Wachten op matroos, waarvan Godon het verhaal bedacht had en illustreerde en waar André Sollie de tekst bij schreef. Dit boek beteken…Lees verder op Wikipedia