Boek
Nederlands

Het stille meisje

Hjorth Rosenfeldt (auteur), Geri De Boer (vertaler)
Sebastian Bergman, profiler bij de Zweedse Nationale Recherche, en zijn team onderzoeken de moord op een gezin.
Titel
Het stille meisje
Auteur
Hjorth Rosenfeldt
Vertaler
Geri De Boer
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Zweeds
Oorspr. titel
Den stumma flickan
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Cargo, 2015
415 p.
Aantekening
Hjorth Rosenfeldt is een pseudoniem van Michael Hjorth en Hans Rosenfeldt
ISBN
9789023491545 (paperback)

Besprekingen

Deel in de serie thrillers rond psycholoog Sebastian Bergman, profiler bij de Zweedse Nationale Recherche. Sebastian Bergman en zijn team onderzoeken de moord op een gezin: de ouders en hun twee zoontjes zijn in hun huis van dichtbij neergeschoten. In het huis worden echter ook meisjeskleren gevonden. Het blijkt dat het twaalfjarige nichtje van de familie te logeren was; zij is echter spoorloos verdwenen. Spannende, goed geschreven en gecomponeerde thriller waarin de hoofdpersonen goed uit de verf komen. De lezer volgt zowel Bergman en zijn team als het verdwenen meisje. Ook het persoonlijke leven van Bergman komt weer uitgebreid aan bod: zijn liefdesleven, trauma over zijn bij de tsunami in Azië omgekomen gezin, en zijn relatie met Vanja, rechercheur en (al weet ze dat zelf niet) dochter van Bergman. Zelfstandig te lezen, maar voor lezers die de vorige delen kennen is er nog meer plezier aan te beleven. Het einde wijst al vooruit naar een volgend deel. Hjorth Rosenfeldt is het pseudo…Lees verder

Over Hjorth Rosenfeldt

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Albin Olsson

Hjorth Rosenfeldt is het Zweeds auteursduo Hans Rosenfeldt (1964) en Michael Hjorth (1963). Rosenfeldt is acteur, toneelschrijver en presentator. Hjort is mede-eigenaar van een Zweedse productiemaatschappij.

Onder de naam Hjorth Rosenfeldt schreven zij de thrillerserie de Bergmankronieken. Deze serie is gebaseerd op de televisieserie Den fördömde (2010).

Bibliografie

  • 2018: En högre rättvisa (nl: Het oordeel)
  • 2016: De underkända (nl: De test)
  • 2014: Den stumma flickan (nl: Het stille meisje)
  • 2012: Fjällgraven (nl: Het familiegraf)
  • 2011: Lärjungen (nl: De discipel)
  • 2010: De fördolda (nl: Wat verborgen is)
Lees verder op Wikipedia