Dvd
Nederlands

Remi : alleen op de wereld

Hector Malot (naar het werk van)
Lotgevallen van een arme vondeling, die met een wijze oude straatmuzikant en diens gedresseerde dieren door Frankrijk zwerft
Onderwerp
Weeskinderen
Titel
Remi : alleen op de wereld
Naar het werk van
Hector Malot
Taal
Nederlands
Uitgever
Plaats van uitgave onbekend: Just4Kids,
7 dvd-video's
Speelduur
1530 min.
EAN
8717344742603

Besprekingen

Japans-Franse animatieserie uit 1977 geregisseerd door de Japanner Osamu Dezaki. Het verhaal gaat over de lotgevallen van de achtjarige Remi, een arme vondeling die met de wijze oude straatmuzikant Vitalis en diens gedresseerde dieren door Frankrijk zwerft. Hij beleeft angstige avonturen, maar maakt ook veel vrienden. De serie is gebaseerd op het boek 'Alleen op de wereld' van Hector Malot. De meeslepende en fraai getekende animatieserie was succesvol in Nederland. Er verscheen ook een 90 minuten durende speelfilm van de serie. Dit pakket bevat zeven dvd's met de volledig televisieserie van 51 afleveringen, destijds uitgezonden door de Avro. Vanaf circa 7 jaar.

Over Hector Malot

Hector-Henri Malot (La Bouille bij Rouen, 20 mei 1830 – Fontenay-sous-Bois, 17 juli 1907) was een Franse schrijver. Hij studeerde rechten in Rouen en Parijs, maar uiteindelijk werd literatuur zijn passie. Hij werkte als literatuurcriticus voor L'Opinion Nationale en als theatercriticus voor Lloyd Français. Zijn veruit bekendste boek is Alleen op de wereld.

Levensloop

Malots vader was een notaris, die als weduwnaar met de weduwe van een hoofdman van het vreemdelingenlegioen samenwoonde. Beiden brachten uit hun eerdere huwelijken twee kinderen mee. Hector was hiervan het jongste kind.

Zijn vader was een starre man die veel waarde hechtte aan een strenge opvoeding. Zijn moeder was echter milder en las de kinderen voor het slapen gaan vaak verhalen over verre reizen voor. Deze verhalen waren veelal geïnspireerd op het leven van haar eerste echtgenoot. Zij stimuleerde Hectors liefde voor verhalen. Toen Hect…Lees verder op Wikipedia