Boek
Nederlands

Het wraakgenootschap

Gregg Hurwitz (auteur)

Het wraakgenootschap

Genre:
Een Amerikaanse agent, wiens dochtertje vermoord is, sluit zich aan bij een groep mensen die het recht in eigen hand nemen.
Titel
Het wraakgenootschap
Auteur
Gregg Hurwitz
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The kill clause
Uitgever
Baarn: De Fontein, 2004
414 p.
ISBN
90-261-2183-0

Besprekingen

Het dochtertje van Tim Rackley, een US Deputy Marshall gespecialiseerd in het opsporen van voortvluchtige misdadigers, wordt dood gevonden. Ze werd verkracht, vermoord en volledig aan stukken gesneden in een greppel op een paar kilometer van zijn woning achtergelaten. Het is een ongeziene moord in een bezadigde buurt, Moorpark, waar vooral agenten wonen. Zowel Tim als zijn vrouw Andrea, die ook bij de politie werkt, zijn ondersteboven van het verlies van hun dochter. De moordenaar wordt al snel gevat. Tim krijgt van een aantal collega's de kans om de moordenaar van zijn dochter te executeren, waarna deze daad zou worden voorgesteld alsof de dader op basis van zelfverdediging werd neergeschoten. Rackley kan dit echter niet in overeenstemming brengen met zijn geweten en doet het uiteindelijk niet. Hij prefereert de normale juridische gang van zaken boven een onwettelijke executie.

Tim en Dray hebben het na de moord op hun geliefde kind heel moeilijk met de verwerking van hun zwar…Lees verder
Het dochtertje van een Amerikaanse politieman wordt op gruwelijke wijze vermoord. Als zijn collega's vrijwel onmiddellijk de dader te pakken krijgen, bieden ze hem de mogelijkheid zelf met de man af te rekenen, maar dat weigert hij omdat hij vertrouwen heeft in het officiële rechtssysteem. Dan komt de dader echter door een vormfout op vrije voeten. Een tijdje later wordt er met hem contact opgenomen door een geheimzinnige groep slachtoffers van dezelfde soort onvolkomendheden in de rechtspraak, die zelf het heft in handen willen gaan nemen en hem bij de groep willen inlijven vanwege zijn specifieke kennis en vaardigheden. Aanvankelijk doet hij mee met het 'wraakgenootschap', maar al snel krijgt hij gewetensconflicten. Niet alleen een spannende roman (hoewel misschien hier en daar wat te lang uitgesponnen), maar ook een boek dat een serieuze problematiek aansnijdt: hoe om te gaan met een falend rechtssysteem? Wordt verfilmd. Zeer kleine druk.