Boek Nederlands

Hoe vang je een mummie?

Geronimo Stilton (auteur), Antonio Campo (illustrator), Loes Randazzo (vertaler)

Hoe vang je een mummie?

Geronimo Stilton (auteur), Antonio Campo (illustrator), Loes Randazzo (vertaler)
  • Vanaf 6-8 jaar
Er wordt een geheimzinnige sarcofaag bezorgd op kasteel Schedelslot. Grap en Grol Duistermuis maken hem open. Dat hadden ze beter niet kunnen doen... Voorlezen vanaf ca. 7 jaar, zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Titel
Hoe vang je een mummie?
Auteur
Geronimo Stilton
Illustrator
Antonio Campo
Vertaler
Loes Randazzo
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Italiaans
Oorspr. titel
Il ballo della mummia dispettosa
Uitgever
Amsterdam: De Wakkere Muis, © 2019
119 p. : ill.
Aantekening
Op elke pagina kan de beginnende lezer een paar zinnetjes van de voorlezer overnemen. Die zinnetjes zijn geschreven op AVI niveau M3.
ISBN
9789085925149 (hardback)

Ook in de collectie als:

Boek: Nederlands, Nederlands

Beschikbaarheid en plaats in de bib

Besprekingen

Als Grap en Grol Duistermuis hun nieuwsgierigheid niet kunnen bedwingen en de bezorgde sarcofaag tóch openen, zetten ze hiermee een wervelend avontuur in beweging. De mummie die met het openen tot leven is gebracht, blijkt een Egyptische prinses te zijn die bazig is, er met de lijkkoets vandoor gaat en een spoor van vernieling achterlaat. En nu – hoe vang je een mummie? In een oud boek staat dat de prinses verliefd moet worden, om dan alles te doen wat haar geliefde wil. Er zit niets anders op dan dat Geronimo zich verkleedt als een fiere farao die uiteindelijk de prinses ‘verleidt’ met een Egyptische dans… Vierde deel in de Groene reeks (zes delen per kleur, met uitleg over gebruikte spreekwoorden en gezegden). Vertelling en lay-out in herkenbare Geronimo-stijl: vol fantasie, veelkleurig, verschillende lettertypes, ‘muizige’ grapjes en grote en kleine humoristische prenten. Stevige, handzame uitgave die door een veelheid aan prikkels en uitnodigingen lezen tot een waar leesfeest maak…Lees verder