Boek
Nederlands

De Kennedy Code

Gé Bosschee (auteur)
Een hoogleraar en een journaliste ontvangen een mailtje waarin beweerd wordt dat de moord op de Amerikaanse president John F. Kennedy in 1963 gepleegd werd door een groep vrijmetselaars.
Titel
De Kennedy Code
Ook verschenen als
In de schaduw van de macht
Auteur
Gé Bosschee
Taal
Nederlands
Uitgever
Uithoorn: Karakter, 2007
398 p.

Besprekingen

Dit boek verscheen in 2007 als De Kennedy-code en krijgt nu dus een herdruk met een gewijzigde titel. Meteen dient aangestipt te worden dat de originele titel op directere wijze de lading van deze politieke faction dekte. De moord op president Kennedy, die nooit op bevredigende wijze werd verklaard, staat immers centraal, en diverse pistes en hypotheses die in de loop der jaren in talloze publicaties en documentaires naar voren werden geschoven, worden in dit boek op een hoopje gegooid, verwerkt en aangedikt tot een mix van seks, mysterie en actie. Niets nieuws onder de zon dus, ook al maakt Gé Bosschee zich sterk dat hij voor deze thriller bergen research heeft verzet. De basiselementen van de intrige zijn geenszins nieuw of verrassend. Thomas Shepard, een hoogleraar aan de universiteit van Washington, en Jenna Campbell, journaliste bij 'The Washington Post', raken via e-mail en een geheimzinnige website in het bezit van informatie die wijst op het bestaan van een groep samenz…Lees verder
Derde misdaadroman van deze jurist; de eerste twee speelden zich af in de financiële wereld. In dit boek krijgen een hoogleraar en een journaliste een mailtje waarin beweerd wordt dat de moord op de Amerikaanse president John F. Kennedy (in 1963) gepleegd werd door een groep vrijmetselaars. Via de door de auteur ook werkelijk opgezette website jfktruthordare.com wordt de zaak duidelijker, waarbij eeuwenoude documenten en gedecodeerde boodschappen een rol spelen. De zaak wordt opgelost, maar de hoofdpersonen besluiten hun ontdekking voor zich te houden. Het is geen 'De Da Vinci code', waaraan je natuurlijk onmiddellijk moet denken, maar toch wel degelijk spannend. Bosschee heeft een schat aan gegevens verzameld en er wordt veel uitgelegd, wat het leesplezier niet altijd verhoogt. Veel achtergrondinformatie (44 p.). Groot formaat paperback, kleine druk.