Claire schrikt hevig als ze David, de weduwnaar van haar overleden hartsvriendin, in vrouwenkleren aantreft. Desondanks ontwikkelt zich een bijzondere vriendschap tussen Claire en David.
Titel
Une nouvelle amie / scénario et réalisation François Ozon
Regisseur
François Ozon
Acteur
Romain Duris Anaïs Demoustier
Naar het werk van
Ruth Rendell
Componist
Philippe Rombi 1968-
Taal
Frans
Uitgever
Twin Pics, [2015]
1 dvd-video
Oorspr. opname
2014
Speelduur
109 min.
Aantekening
Frans gesproken Ondertiteling: Nederlands Naar het kortverhaal The new girlfriend van Ruth Rendell
EAN
5414939919893
mooov

Besprekingen

Lichtvoetig Frans drama van regisseur François Ozon uit 2014. Claire (Anaïs Demoustier) doet een bizarre ontdekking nadat haar hartsvriendin is overleden: David, de man van haar vriendin, heeft zich als vrouw verkleed om de rouw over zijn vrouw beter te verwerken. Nadat de eerste schrik bij Claire wegebt, komt er een nieuw, bijna verliefd gevoel voor deze ‘vrouw’ in de plaats. Dit brengt Claire in verwarring, want thuis wacht een liefhebbende echtgenoot op haar. Jos van der Burg (Parool 17-12-‘14) geeft 3 sterren en noemt de film schizofreen: ‘Er is iets raars aan de hand met Ozon. Hij kan ijzersterke psychodrama’s maken, maar schiet zichzelf ook geregeld in de voet met melig ironisch melodrama. Une nouvelle amie begint als interessant drama, maar eindigt als ongeloofwaardig sprookje.’ Jann Ruyters (Trouw 18-12-‘14) geeft 4 sterren: ‘Demoustier is mooi en charmant als de schuchtere Claire die zich na de eerste schrik vrij gemakkelijk overgeeft aan dit spel, waarbij ze bovendien in zic…Lees verder

Over François Ozon

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Georges Biard

François Ozon (Parijs, 15 november 1967) is een Frans filmregisseur en scenarioschrijver. Hij wordt beschouwd als een van de belangrijkste Franse filmmakers die in de laatste jaren is opgekomen. Zijn films karakteriseren zich door scherp satirische humor en een vrije visie op seksualiteit.

Biografie

Na een mastergraad te hebben behaald in film volgde hij een studie regisseren aan de Franse filmschool La Fémis, waar hij in 1993 afstudeerde. Tijdens zijn studie maakte hij een groot aantal korte films, zowel in Super 8, video als 16 mm. Enkele hiervan deden in competitie mee bij verscheidene filmfestivals.

Na zijn studie maakte hij nog verscheidene korte films, waaronder Une robe d'été uit 1996, waarvoor hij de Léopard de Demain Prijs won op het Internationaal Filmfestival van Locarno. Zijn eerste lange speelfilm, Sitcom uit 1998, ging in première op het Filmfestival van Cannes. In 2000 kwamen twee films van he…Lees verder op Wikipedia