Boek
Nederlands

Prison Break. Seizoen 1, Deel 1

Ed Van Eeden (auteur), Paul T. Scheuring (naar het werk van)
Een jonge, Amerikaanse bouwkundig ingenieur pleegt een overval om in dezelfde gevangenis te komen als zijn broer met als doel samen te ontsnappen.
Extra onderwerp
Televisieseries en -films
Titel
Prison Break. Seizoen 1, Deel 1
Auteur
Ed Van Eeden
Naar het werk van
Paul T. Scheuring
Taal
Nederlands
Uitgever
Amsterdam: TM Publishers, 2006
221 p.
ISBN
9789049900335

Besprekingen

De populaire tv-serie Prison Break wordt, net als Lost en 24, verder gecommercialiseerd in boekvorm. In hoeverre Ed van Eeden in dit eerste deeltje eigen creatieve inbreng heeft is onduidelijk, want de inhoud is bijna letterlijk neergepend naar een reeds bestaand scenario.

Wie de serie niet gevolgd heeft, maar gaandeweg toch geïnteresseerd geraakt, heeft genoeg aan deze bundel om helemaal in de sfeer te komen. Michael Scofield laat zich moedwillig opsluiten in de Fox River State gevangenis om zijn broer, Lincoln Burrows, bij te staan in diens laatste levensdagen. Burrows is namelijk schuldig bevonden aan moord en wacht op zijn executie. Scofield pleegt een gewapende overval, wordt aangehouden, gaat in voorarrest, maar gedraagt er zich heel netjes, waarna zijn verzoek om in de Fox River State te worden opgesloten, ingewilligd wordt. Samen met zijn celmaat Sucre, die zijn eigen redenen heeft om zo snel mogelijk de bak uit te geraken, probeert Scofield zijn broer op de hoogte te s…Lees verder
Dit boek is gebaseerd op de Amerikaanse televisieserie Prison Break (in Nederland op diverse zenders uitgezonden). De vertaler is onder meer bekend van een reeks politieromans die zich in Utrecht afspeelt. In dit eerste deel ontmoeten we Michael Scofield, een bouwkundig ingenieur, die een gewapende overval pleegt om in dezelfde gevangenis terecht te komen als zijn broer, die (onschuldig) zit voor moord op de vice-president van de Verenigde Staten. Michaels plan is om samen met zijn broer te ontsnappen; hij heeft op ingenieuze wijze bouwkundige gegevens over de gevangenis binnengesmokkeld. Het boek eindigt met een 'cliffhanger'. Een spannend, met veel vaart geschreven verhaal, waarbij de lezer achterblijft met een vraag: hoe loopt dit af? Op de cover zien we de hoofdrolspeler uit de zeer populaire televisieserie. Paperback, normale druk.