Boek
Nederlands

Meegenomen

Clare Brown (auteur), Elsbeth Witt (vertaler)

Meegenomen

Clare Brown (auteur), Elsbeth Witt (vertaler)
Een jonge vrouw wordt door de politie verhoord over de verdwijning van een driejarig jongetje. De politie wil de verblijfplaats van het kind achterhalen, de vrouw wil vooral haar verhaal kwijt.
Titel
Meegenomen
Auteur
Clare Brown 1966-
Vertaler
Elsbeth Witt
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Mothers' day
Editie
1
Uitgever
Vianen: The House of Books, 2011
303 p.
ISBN
9789044332360 (paperback)

Besprekingen

‘Ik heb het kind meegenomen omdat hij huilde. Waar hij nu is, is niet belangrijk. Niet voor jullie. Dat is niet de reden waarom ik hier ben.’ Zo begint de razend spannende thriller Meegenomen van de Britse Clare Brown. De auteur studeerde Engelse letterkunde in Liverpool en geeft nu schrijfcursussen. Meegenomen is haar derde boek.
De vrouw in het politiebureau is Jennifer Kendall, een jonge vrouw die de ontvoering van een peuter bekent. Het jongetje, dat ze Arthur noemt, werd verwaarloosd en mishandeld door zijn verslaafde moeder. Tot wanhoop van de speurders wil Jennifer alles vertellen, behalve waar de driejarige jongen nu is. Al gauw wordt psychologe Stephanie erbij gehaald. Stephanie moet haar ongeduld verbijten, terwijl Jennifer langzaam haar verhaal ontvouwt. Maar waarom kijkt Jennifer steeds vaker op de klok?
Meegenomen is niet alleen een razendsnel geschreven drama, maar ook een aanklacht tegen de jeugdzorg in Groot-Brittannië. Hoe kunnen sommige…Lees verder
Jennifer neemt in een opwelling een klein jongetje, dat door zijn eigen moeder wordt verwaarloosd, mee naar huis. Haar impulsieve daad krijgt een merkwaardig vervolg en eindigt een jaar later in de verhoorkamer van het politiebureau. De lezer komt er langzaam maar zeker achter hoe het Jennifer en Arthur, zoals ze het jongetje heeft genoemd, het afgelopen jaar is vergaan. De politie probeert haar de huidige verblijfplaats van het kind te ontfutselen en wil vooral weten of Arthur nog leeft. Jennifer laat zich echter niet haasten. Ze wil haar verhaal kwijt en doet dat op haar eigen voorwaarden. Politie, psycholoog en lezer worden tot het laatst in spanning gehouden over het uiteindelijke lot van Arthur. Het verhaal speelt zich afwisselend af in het heden en verleden waardoor de spanning langzaam maar zeker opgevoerd wordt. Goed geschreven spannende thriller met een onverwacht einde, geschikt voor een groot vooral vrouwelijk lezerspubliek. Razend sterk romandebuut van deze schrijfster die…Lees verder