Boek
Nederlands

De wetgevers

Brad Meltzer (auteur)
+1
De wetgevers
×
De wetgevers De wetgevers

De wetgevers

Brad Meltzer (auteur)
Genre:
Twee vrienden die in het Capitool in Washington werken, doen mee aan een geheimzinnig spel waarbij de aanname van wetten gemanipuleerd kan worden.
Titel
De wetgevers
Auteur
Brad Meltzer
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The zero game
Uitgever
Amsterdam: Luitingh, 2004
381 p.
ISBN
90-245-5059-9

Andere talen:

Besprekingen

De wetgevers situeert zich vrijwel volledig in het ambtenarenwereldje binnen het Amerikaanse Congres in Washington DC. We maken kennis met twee insiders. Matthew, een 32-jarige milieudeskundige, werkt al acht jaar voor congreslid Nelson Cordell in het Huis Van Afgevaardigden. Als zodanig is hij lid van de belangrijke begrotingscommissie, waarin bedisseld wordt hoeveel subsidies naar bepaalde projecten gaan. Dit overleg gebeurt steeds met mensen die dezelfde functie vervullen, maar dan vanuit de Senaat. De rivaliteit tussen deze twee kampen is behoorlijk groot maar men komt steeds tot een vergelijk. De ene gunst is namelijk de andere waard, en dit motto geldt zowat over de hele lijn voor de werking van zowel de Senaat als voor het Huis van Afgevaardigden. Ondanks deze rivaliteit is Harris, werkzaam als chef-staf van senator John Stevens bij de Senaat, geboren kletskous en onverbeterlijk haantje de voorste, de beste vriend van Matthew. Matthew heeft nog weinig lol in zijn werk, a…Lees verder
Matthew en Harris werken in het Capitool in Washington en raken uit verveling betrokken bij een geheimzinnig spel waarbij de aanname van wetten gemanipuleerd kan worden. Dan valt er een dode. Als Harris op onderzoek uitgaat merkt hij dat ook zijn leven op het spel staat omdat hij te veel ontdekt. Samen met een pas 17-jarige medewerkster laat hij zich niet uit het veld slaan en probeert de waarheid te achterhalen. Pageturner waarin de werkwijze van de senaat in de VS centraal staat. Vanaf de eerste bladzijde pakt het boek. Het taalgebruik is eenvoudig en hoewel er een wetenschappelijk plot in zit, is het spannende verhaal (complot, strategisch plan, achtervolgingen, actie, aansprekende karakters, korte hoofdstukken) goed te volgen. Op het omslag staat het Capitool tegen een donkere, sinistere achtergrond afgebeeld. Normale druk. Een heerlijk boek!