Na de dood van oma Graham blijkt dat haar kwaadaardige invloed over de dood heen reikt, vooral naar haar 12-jarige kleindochter met wie ze een speciale band had.
Titel
Hereditary / written and directed Ari Aster
Regisseur
Ari Aster
Acteur
Toni Collette Alex Wolff Milly Shapiro Ann Dowd Gabriel Byrne
Componist
Colin Stetson
Taal
Engels
Uitgever
Splendid Film, © 2018
1 dvd-video
Oorspr. opname
2018
Speelduur
128 min.
Aantekening
Taalkeuze: Engels, Frans Ondertiteling: Nederlands, Frans
EAN
4013549101899

Besprekingen

Horrorfilm van Ari Aster, die ook het scenario schreef van zijn regiedebuut waarin Toni Colette (Muriel’s wedding; About a boy) de belangrijkste rol heeft. Oma Graham wordt tijdens haar begrafenisdienst door haar dochter Annie (Colette) omschreven als een kille, manipulatieve vrouw. Langzamerhand blijkt dat de kwaadaardige invloed van oma over de dood heen reikt, vooral naar haar 12-jarige kleindochter Charlie (Milly Shapiro) met wie ze een speciale band had. De recensenten geven 3 1/2 - 5 sterren. Kevin Toma (Volkskrant 13-6-’18) noemt het ‘ongetwijfeld de engste film in tijden’. VPRO Cinema (vpro.nl): ‘(…) Visueel en ook emotioneel verbluffend sterke horrorfilm (…) Enig minpuntje: aan het eind van de film gooit Aster, ondanks de bedachtzame opbouw, ineens alle remmen los.’ Coen van Zwol (NRC 12-6-’18): ‘(…) Meer plot weggeven zou de hellegang van de Grahams bederven. Net als in Don’t Look Now van Nicolas Roeg, een inspiratie van regisseur Ari Aster, vloeien rouw en trauma naadloos o…Lees verder

Over Ari Aster

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door PunkToad

Ari Aster (New York, 1986) is een Amerikaans filmregisseur en scenarioschrijver.

Biografie

Ari Aster werd geboren in 1986 in New York. Hij groeide op in een joods gezin. Zijn vader was een muzikant en zijn moeder een dichteres. Hij heeft een jongere broer. Als kind woonde hij met zijn familie een korte periode in Chester (Verenigd Koninkrijk). Op tienjarige leeftijd vestigde zijn familie zich in New Mexico.

Reeds als kind was hij een fan van horrorfilms, die hij regelmatig bij videotheken leende.

Van 2004 tot 2008 studeerde hij film aan de Universiteit van Santa Fe. In 2010 werd hij toegelaten tot het conservatorium van de American Film Institute, waar hij een Master of Fine Arts (MFA) behaalde.

Carrière

Tussen 2011 en 2016 schreef en regisseerde Aster verscheidene korte film, waaronder The Strange Thing About the Johnsons (2011) en …Lees verder op Wikipedia