Boek
Nederlands

Bangelijk

Anthony Horowitz (auteur)
+1
Bangelijk
×
Bangelijk Bangelijk
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Zeven griezelverhalen. Vanaf ca. 10 jaar.
Titel
Bangelijk
Auteur
Anthony Horowitz 1955-
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Uitgever
Antwerpen: Facet, 2004
151 p.
Aantekening
Vert. uit het Engels
ISBN
90-5016-306-8

Besprekingen

De ik-figuur gaat met zijn oom en tante mee naar Barbados. Eigenlijk wilde tante dat niet hebben 'vanwege haar plannen'. Als de oom beetje bij beetje verbrandt, ondanks al zijn anti-verbrandingszalfjes, begint de ik-figuur argwaan te krijgen. Uiteindelijk overlijdt de oom en wordt tante heel vrolijk. Alle stukjes van het verhaal vallen dan in elkaar. Openingsverhaal in deze verhalenbundel met totaal 7 griezelverhalen. Ieder verhaal lijkt heel normaal te verlopen maar krijgt een verrassend slot. Het taalgebruik is eenvoudig. De verhalen zullen de doelgroep, griezelfanaten vanaf 10 jaar zeker aanspreken. Op de kaft van dit eenvoudig uitgevoerde boek staat een zwarte kat met een vampierachtige schaduw. Van dezelfde auteur verschenen al heel veel griezelboeken.

Over Anthony Horowitz

Anthony Horowitz (Stanmore, 5 april 1955) is een Britse schrijver. Hij schrijft voornamelijk jeugdboeken, maar ook romans voor volwassenen en scenario's voor televisie (waaronder Midsomer Murders, Agatha Christie's Poirot, Crime Traveller, Crossbow, Foyle's War en Robin of Sherwood).

Levensloop

Horowitz werd geboren in een Joodse familie, afkomstig uit Estland. Zijn vader was zakenman. Op zijn achtste werd hij door zijn ouders naar een streng internaat in Harrow gestuurd. Hij had een hekel aan school, en was er dan ook heel ongelukkig. Later studeerde hij aan de Universiteit van York en werkte daarna acht jaar als tekstschrijver bij een reclamebureau. Toen zijn boeken eenmaal goed verkochten, stopte hij met werken als tekstschrijver. Tegenwoordig schrijft hij kinderboeken en verhalen voor televisieseries.

De Malteser erfenis werd verfilmd onder de titel Just Ask for Dia…Lees verder op Wikipedia