Boek
Nederlands

Stoebel & Sara en de geheime opdracht

Anja Vereijken (auteur), Wouter Tulp (illustrator)

Stoebel & Sara en de geheime opdracht

Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Genre:
Drakenvrienden Stoebel en Fauk ontdekken een bijzonder boek, dat een bedreiging vormt voor het voortbestaan van hun land Wiwihiniwol, het Rijk der Feeën en de Mensenwereld. Ze schakelen de hulp in van het mensenmeisje Sarah, die over speciale gaven beschikt, en haar kat Sieb.
Titel
Stoebel & Sara en de geheime opdracht
Auteur
Anja Vereijken
Illustrator
Wouter Tulp
Taal
Nederlands
Editie
1
Uitgever
Houten: Van Holkema & Warendorf, 2012
191 p. : ill.
ISBN
9789000314560 (hardback)

Besprekingen

Na De koningin van 1b en Misleid komt Anja Vereijken nu met een boek voor tienplussers, Stoebel en Sara en de geheime opdracht. In tegenstelling tot de vorige titels weet dit boek onmiddellijk te charmeren. Toegegeven, opnieuw blinkt Vereijken niet uit in het gebruik van originele ideeën; de draken, feeën en heksen die ze opvoert, flirten op alle fronten met de clichés. Maar er zitten wel een paar sympathieke vondsten in de verhaal, en dit is zonder meer een leuk boek, onderhoudend geschreven, met hier en daar een fijne knipoog, een portie humor en geloofwaardige personages. De clair-obscur potloodtekeningen van Wouter Tulp vormen een meerwaarde en sluiten zowel qua toon als stijl naadloos aan bij de tekst, en de lezer vindt er dezelfde subtiele humor in terug: een geslaagde combinatie. Dit is een fantasievol avonturenverhaal dat pretentieloos lekker leest, maar genoeg biedt om ook een wat kritischer lezer te overtuigen.
Het avontuur zelf is snel verteld: als…Lees verder
De twee drakenvrienden, Stoebel en Fauk, de chagrijnige, hooghartige kat Sieb en z'n bazinnetje, de 11-jarige Sara, afstammelinge van de feeënkoningin, zijn uitverkoren om de wereld van de ondergang te redden. Maar hoe kunnen ze de heks Kwadeboze Gemenia, die de boeken van al het kwaad in haar bezit heeft, verslaan? Heerlijk fantasie- en sprookjesachtig verhaal met een goed, maar ook open einde, waarin de drie beesten en Sara op een magische missie gaan. Vlot leesbaar, helder taalgebruik. Het enige struikelblok kunnen de wat moeilijke namen zijn (Wiwihiniwol, Baudicca Victorie). Groot aantal gedetailleerde potloodillustraties, verschillend van grootte, die de sfeer van het verhaal perfect weergeven. Leuk en humoristisch zijn de verschillende karakters van de hoofdpersonen en hoe die in het verhaal naar voren komen. Heerlijk boek voor iedereen die van avontuur houdt. Voorlezen vanaf ca. 8 jaar, zelf lezen vanaf ca. 10 jaar.

Stoebel & Sara en de geheime opdracht

In Wiwihiniwol, het drakenrijk, lijkt alles rustig en vredig. Maar een grote ramp dreigt het Rijk te verwoesten. Niet alleen Wiwihiniwol is in gevaar, maar ook Mensenland en het Rijk der Feeën. Alles heeft te maken met een bijzonder boek dat de jonge draken Stoebel en Fauk onverwacht vinden. Op hun schouders rust een belangrijke taak: de drie werelden redden uit de handen van een zeer gemene heks, Kwadeboza Gemenia. Gelukkig krijgen ze ook nog hulp uit Mensenland. Sara, een schijnbaar doodgewoon meisje, gaat samen met haar kat Sieb en de twee draken de strijd aan tegen Kwadeboza. Zullen ze nog op tijd zijn en zijn ze wel opgewassen tegen Kwadeboza's toverkunsten?
Een superspannend verhaal vol magie en sprookjesfiguren! Als je van elfen, draken, heksen en andere fantasiewezens houdt, dan is dit verhaal echt iets voor jou. Het boek wemelt ervan.
In tegenstelling tot de verhalen van Harry Potter staan er hier drie dieren en één meisje centraal. Door het lot worden ze met elka…Lees verder