Boek
Nederlands

Valse lading

Andrew Gross (auteur), Karin Pijl (auteur)
+1
Valse lading
×
Valse lading Valse lading

Valse lading

Andrew Gross (auteur), Karin Pijl (auteur)
Genre:
Wanneer een effectenmakelaar verdwijnt, laat hij sporen na die niet alleen zijn vrouw en een politieman, maar ook moordzuchtige derden activeren.
Extra onderwerp
Avontuur-Spionage-Thriller
Titel
Valse lading
Auteur
Andrew Gross Karin Pijl
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The dark tide
Editie
1
Uitgever
Baarn: De Fontein, 2009
351 p.
ISBN
9789026125942 (paperback)

Besprekingen

Andrew Gross is met Valse lading toe aan zijn tweede boek. Voorheen had hij al zes succesvolle boeken samen met niemand minder dan James Patterson geschreven. In deze solo-expeditie waagt Gross zich op maar al te bekend terrein.

Charles Friedman gaat op een ochtend werken maar komt helaas om het leven tijdens een bomaanslag in Grand Central Station. Vlak na de aanslag sterven nog enkele mensen die allemaal aan Charles gelinkt zijn, toeval of met voorbedachten rade? Terwijl Karen, Friedmans echtgenoot, zijn bezittingen opruimt, stuit ze op een geheime bankrekening. Wanneer blijkt dat de laatste storting dateert van na Charles' dood, gaat ze te rade bij agent Ty Hauck en begint er een helaas voorspelbare speurtocht.

Valse lading is een samenraapsel van verschillende doordeweekse thrillerclichés. Het verhaal is niet bepaald spannend en allesbehalve origineel. Een explosie, een doodgewaande echtgenoot, verduistering en collega's die bij wijze van spreken zo een…Lees verder
Bij een explosie in een trein is de man van Karen een van de slachtoffers. Na zijn dood worden zij en haar kinderen bedreigd. Na geruime tijd ontdekt Karen dat haar man na zijn 'dood' geld heeft overgemaakt. Samen met een inspecteur van politie gaat ze op onderzoek uit, met zeer gevaarlijke gevolgen. Deze thriller boeit vanaf het begin. Langzaam ontdekt Karen waarmee haar man zich bezighield, en steeds als je antwoorden krijgt, komen er nieuwe verrassingen. Een uitstekend geschreven pageturner, vol avontuur en spanning. Niet eenvoudig is het volgen van de zwendel met mijoenen dollars, maar dat doet niks af aan het verhaal. Paperback met kleine druk.